GoTanzania - netwerk

Op deze plek op de GoTanzania-projectwebsite ga ik als beheerder/eigenaar van GoTanzania wat dieper in op de eigen ervaringen met en in organisaties in Tanzania. Het belangrijkste oogmerk van het gehele GoTanzania-project is: het immense land Tanzania promoten. De focus ligt daarbij op mensen die...

  • meer willen zien/doen dan alleen de 'Big Five' te zien in de wildparken, de Kilimanjaro te beklimmen of te loungen aan het strand op Zanzibar;
  • Tanzania écht beter willen leren kennen en geïnteresseerd zijn in de cultuur en de ontwikkeling van het land;
  • die zich oriënteren om voor vrijwilligerswerk of stage naar Tanzania te gaan en zich goed willen verdiepen in welke projecten en organisaties duurzaam en verantwoord zijn.

Met dit in het achterhoofd reis ik jaarlijks 3 maal door Tanzania, bezoek organisaties en schrijf daarover. Op deze pagina tref je de verwijzingen naar deze ervaringen.

Oktober 2013 - maart 2014

Mei - augustus 2015

Januari - februari 2016

Juni - juli 2016

YEP-Tanzania : Young Entrepreneurs Program Tanzania
Stichting Sengerema, zie n.a.v. de voorgaande reis, heeft in Tanzania de Tanzaniaanse NGO 'YEP-Tanzania' opgericht. Het programma, in 2007 in Sengerema (zuidwestelijk van Mwanza) opgericht, breidt nu geleidelijk uit naar nieuwe projectlocaties in Tanzania: Rombo (Kilimanjaro) en Meatu volgden en begin 2016 is daar Misungwi bijgekomen en na zomer 2016 volgen Dodoma en Iringa. 
In Rombo heb ik de projectmanagers geassisteerd met monitoring en coaching en in Misungwi heb ik een bijdrage geleverd aan de training en de zogenoemde '9 day workshop' voor de a.s. 'young entrepreneurs'.
In Dodoma maakte ik deel uit van de overlegdelegatie, die met projectpartner Don Bosco (Dodoma-branch) overlegde over de start-up in Dodoma en voerde de eerste voorbereidende besprekingen, samen met de lokale projectmanagement-assistent, met de 'Action Ministry'-NGO in Iringa. Dodoma en Iringa zijn beoogd de nieuwe start-up locaties voor najaar 2016. 

Februari - maart 2017

Vertrek 7 februari 2017:
8-12 februari: meedoen aan start-up trainingen Sengerema-project in Mkuu (Kilimanjaro)
13-18 februari: Arusha voor veel netwerkbezoeken
19 februari - 2 maart: trainingen nieuwe groep deelnemers Sengerema-project in Iringa
3-7 maart: bezoek MamboViewPoint
Thuisreis: 8 maart 2017