Arusha Volunteers zoekt een assistent manager voor Future Stars Academy

Future Stars Academy is een non-profit organisatie die voetbal training geeft aan kansarme kinderen in Arusha in Tanzania. Door de week wordt er voetbal training gegeven aan oudere jeugd (onder 20, 17, 15 en 13) en op zaterdag aan de jongste kinderen. Future Stars is op zoek naar een enthousiaste assistent manager met een passie voor voetbal. Een veelzijdige functie in een prachtig land!
Hier is de vacature-advertentie, zoals-ie ook bij One World is gepubliceerd. 

Werkzaamheden assistent manager:

 • Aansturen en begeleiden van (internationale) vrijwilligers
 • Toernooien organiseren
 • Fondsen werven
 • Website en social media updates
 • Bezoeken van scholen en de verslaglegging hiervan
 • Administratie van de voetbalteams, toernooien, (schriftelijke) communicatie met derden etc.
 • Budgetcontrole en beheer
 • Rapporteren van de directeur

Wat vragen we van jou:

 • HBO of universitair diploma in sport- of business management of een vergelijkbare opleiding
 • Minimaal 25 jaar
 • Minimaal 6 maanden beschikbaar (bij voorkeur langer)
 • Vloeiend Engels in woord en geschrift
 • Affiniteit met voetbal/sport
 • Flexibel en kan zich goed aanpassen aan een andere cultuur
 • Leiderschapskwaliteiten & sterke persoonlijkheid
 • Ervaring in het beheren en monitoren van financien
 • Organisatietalent & spin in het web
 • Pre: coaching ervaring
 • Kennis van Microsoft Office

Wat bieden we jou:

 • Kost en inwoning in een pension/homestay
 • Een vergoeding van 175 euro per maand
 • Wij betalen de verplichte vrijwilligersvergunning voor jou (200 USD per 3 maanden)
 • Een uitdagende baan in een dynamische organisatie

Meer informatie Future Stars

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar info@arusha-volunteers.com

Aanbod: Engelse les geven aan jonge kinderen in Bagamoyo

The Baobab Home / Steven Tito Academy is naarstig op zoek naar een leerkracht voor een heel jaar in Bagamoyo. Een paar kenmerken: 
* Begin: januari 2016 (mag ook eerder)
* Er is ook een 'kleine verdienste', dus niet eens strikt 'vrijwilligerswerk': $300 p.m.
* Bagamoyo: dit oude koloniale stadje (wellicht binnenkort UNESCO-werelderfgoed) is een van de mooiste plekjes aan de kust van Tanzania. Baobab Home, met ook de Steven Tito Academy bij de 'farm' ligt op 5 km. afstand van Bagamoyo.

GoTanzania bezocht The Baobab Home-boerderij in juli. Er is ook een 'children's home' en er worden door de organisatie voedselsupportprogramma's, hulpverlening aan HIV/aids-patiënten en andere outreach programma's georganiseerd. Terri Place, Amerikaanse, heeft de organisatie samen met haar Tanzaniaanse echtgenoot opgebouwd. 

Je kunt alles lezen over de ins en outs van dit aanbod op de website van Steven Tito Academy. Voor meer informatie is het ook raadzaam om de website van Baobab Home te bekijken. Klik op de afbeelding hiernaast om de gehele vacature-tekst te bekijken. Of mail naar info@gotanzania.org. 

Enige extra informatie bij de vacature-tekst: 
- "ESL/EAL" = 'English as a second/additional language'. Hier kan 'of vergelijkbaar' bij worden vermeld. Het gaat om voldoende ervaring, niet om certificaten. 
- "Native English speaker" is hetzelfde als 'Fluent English speaker'
- Als je op de farm woont tijdens je verblijf, dan heb je 'full board'-verblijf (zonder kosten). Je kunt ook verkiezen in het stadje te 'wonen'. Alles is bespreekbaar. 

 

Kawa Training Center-aanbod: lesgeven op Zanzibar

Kawa Training Center zoekt vrijwilligers die les willen geven op Zanzibar

Zin om minimaal drie maanden te vertoeven op het paradijselijke Zanzibar en ook nog eens een bijdrage te leveren aan een prachtig project en daarmee aan de ontwikkeling van de lokale economie en het lokaal georganiseerd toerisme? Hier is een dijk van een mogelijkheid!

Kawa Training Center is een volledig geaccrediteerde en erkende opleiding, opgericht door een groep Zanzibari en Nederlandse professionals werkzaam in het toerisme op Zanzibar. Op Zanzibar is de werkloosheid torenhoog, rond de 80%, maar de toeristenindustrie kan niet aan goed plaatselijk personeel komen dat voldoet aan hun eisen.
Kawa Training Center brengt de partijen bij elkaar door middel van het organiseren van cursussen voor tourguides. Tourguides met een diploma van Kawa Training Center op zak, hebben een gedegen kennis van natuur, cultuur en geschiedenis van Zanzibar, spreken Engels op hoog niveau en begrijpen het belang van klantvriendelijkheid, dienstverlening en het uitdragen van kennis. Hotels en tourorganisaties maken dan ook graag van hun diensten gebruik.

Sinds Kawa Training Center van start ging in 2011 heeft het zo’n 50 studenten opgeleid. De meeste van hen werken nu in het toerisme op Zanzibar. Kawa Training Center kijkt nu ook naar mogelijkheden om het cursuspakket uit te breiden zodat talent in het toerisme ook terecht kan voor bijscholing, cursussen in essentiële basisvaardigheden als Engels, computervaardigheden, boekhouding; en beroepsvaardigheden als productontwikkeling, marketing, klantrelaties, CV ontwikkeling en sollicitatie training. In de toekomst hopen we ook cursussen aan te gaan bieden voor tour operators en front office staff voor hotels.

Kawa Training Center concentreert zich op duurzaam toerisme: “Wij nemen het voortouw op de weg naar het ontwikkelen van een duurzame industrie waar ook de plaatselijke bevolking de vruchten van plukt, zonder natuur en cultuur geweld aan te doen. We werken schouder aan schouder met organisaties die als doel hebben het culturele, historische en natuurlijke erfgoed van Zanzibar te behouden.”

Kawa Training Center zoekt mensen met gezond verstand en creativiteit die kennis fantasievol en met veel geduld en gevoel voor humor kunnen overbrengen. In ruil bieden we een geweldig interessante en leerzame ervaring op een prachtig eiland, waar je werkt met fantastische studenten en collega’s en vrienden maakt voor het leven.

Meer informatie: 
Kawa Training Center
Panda Juu - Training for change