AGF: "Druiventelers in Tanzania moeten hervormen"

[16 augustus 2016]
Volgens analisten merken druiventelers in Dodoma in Tanzania niets van de wereldwijd toenemende vraag naar druiven. De reden hiervoor is het gebrek aan moderne teeltmethodes.
 
"De meeste telers halen geen voordeel uit wat ze produceren, omdat hun druiven niet voldoen aan de internationale standaarden," aldus Gabriel Maganga van Makutupora National Services Farm.
 
Volgens Gabriel Maganga moeten de druiventelers uit de regio van Dodoma hun marketingstrategieën herzien en deze op een lijn met de veranderende wereldmarkt zien te krijgen. "Onze telers moeten meer actief zijn. Ze kunnen veel leren van de voorlichting die in deze regio wordt gegeven," zegt Gabriel Maganga.
 
Uit recente verslagen blijkt dat de wereldwijde consumptie van druiven voor het zesde opeenvolgende jaar gaat stijgen. In 2009/10 werd een volume van 15,6 miljoen ton geconsumeerd, terwijl het geconsumeerd volume van 2015/16 wordt geraamd op 20,9 miljoen ton. Dit komt neer op een groei van 34%. De vijf grootste markten voor consumptiedruiven zijn China, India, de EU, Turkije en Brazilië.


Publicatiedatum: 16-8-2016

Bron: http://www.agf.nl/artikel/144791/Druiventelers-in-Tanzania-moeten-hervormen


« Terug naar nieuwsblog