Kawa Training Center-aanbod: lesgeven op Zanzibar

Kawa Training Center zoekt vrijwilligers die les willen geven op Zanzibar

Zin om minimaal drie maanden te vertoeven op het paradijselijke Zanzibar en ook nog eens een bijdrage te leveren aan een prachtig project en daarmee aan de ontwikkeling van de lokale economie en het lokaal georganiseerd toerisme? Hier is een dijk van een mogelijkheid!

Kawa Training Center is een volledig geaccrediteerde en erkende opleiding, opgericht door een groep Zanzibari en Nederlandse professionals werkzaam in het toerisme op Zanzibar. Op Zanzibar is de werkloosheid torenhoog, rond de 80%, maar de toeristenindustrie kan niet aan goed plaatselijk personeel komen dat voldoet aan hun eisen.
Kawa Training Center brengt de partijen bij elkaar door middel van het organiseren van cursussen voor tourguides. Tourguides met een diploma van Kawa Training Center op zak, hebben een gedegen kennis van natuur, cultuur en geschiedenis van Zanzibar, spreken Engels op hoog niveau en begrijpen het belang van klantvriendelijkheid, dienstverlening en het uitdragen van kennis. Hotels en tourorganisaties maken dan ook graag van hun diensten gebruik.

Sinds Kawa Training Center van start ging in 2011 heeft het zo’n 50 studenten opgeleid. De meeste van hen werken nu in het toerisme op Zanzibar. Kawa Training Center kijkt nu ook naar mogelijkheden om het cursuspakket uit te breiden zodat talent in het toerisme ook terecht kan voor bijscholing, cursussen in essentiële basisvaardigheden als Engels, computervaardigheden, boekhouding; en beroepsvaardigheden als productontwikkeling, marketing, klantrelaties, CV ontwikkeling en sollicitatie training. In de toekomst hopen we ook cursussen aan te gaan bieden voor tour operators en front office staff voor hotels.

Kawa Training Center concentreert zich op duurzaam toerisme: “Wij nemen het voortouw op de weg naar het ontwikkelen van een duurzame industrie waar ook de plaatselijke bevolking de vruchten van plukt, zonder natuur en cultuur geweld aan te doen. We werken schouder aan schouder met organisaties die als doel hebben het culturele, historische en natuurlijke erfgoed van Zanzibar te behouden.”

Kawa Training Center zoekt mensen met gezond verstand en creativiteit die kennis fantasievol en met veel geduld en gevoel voor humor kunnen overbrengen. In ruil bieden we een geweldig interessante en leerzame ervaring op een prachtig eiland, waar je werkt met fantastische studenten en collega’s en vrienden maakt voor het leven.

Meer informatie: 
Kawa Training Center
Panda Juu - Training for change


« Terug naar nieuwsblog