Stichting Twiga zoekt EHBO'er, muziekleraar en projectcoördinator in Mto wa Mbu

[30 mei 2016]
Stichting Twiga ondersteunt een kleinschalig project, waarin kinderen begeleid worden naar een betere toekomst, door het aanbieden van kwaliteitsonderwijs. In Tanzania zorgt het project ‘Sarakasi ya Vijana’ voor een duurzame ontwikkeling van kleuter-, basis- en middelbare schoolleerlingen, waardoor deze mensen op een gezonde manier op eigen benen leren staan. Omdat er bijna geen banen zijn, helpen we de kinderen na hun onderwijsloopbaan werk te vinden via ons eigen netwerk of zelf iets op te zetten. De lokale staf begeleidt de kinderen samen met internationale vrijwilligers en sponsoren naar een hoopvolle toekomst.

EHBO-er
Voor de maanden oktober/november zijn wij op zoek naar iemand die 2 of 3 weken EHBO les wilt komen geven aan 9 van onze kinderen in de leeftijd van 13-16 jaar. De kinderen zijn dan klaar met de basisschool en vertrekken in januari pas naar de middelbare school. Dus heb je altijd al een keer naar Afrika gewild en kun je EHBO les geven dan is dit je kans. Stuur een mail naar vrijwilligerswerk@stichtingtwiga.nl.

Muziekleraar
In tanzania bestaat muziekles voornamelijk uit liedjes zingen maar er is nog zoveel meer te ontdekken. Daarom zijn wij op zoek naar een muziekleraar die in de maanden oktober/november een paar weken bij ons muziek les wilt komen geven. Op vrijdagen geef je muziekles aan 20 kleuters in de leeftijd van 4-6 jaar. Op zaterdagen aan 18 basisschool leerlingen in de leeftijd van 7-11 jaar. Door de weeks 2 of 3x aan 9 kids 13-16 jaar die klaar zijn met de basisschool en vanaf januari naar de middelbare school gaan. Dus ben je muzikaal en zie je deze uitdaging wel zitten? Grijp dan nu je kans en stuur een mail naar vrijwilligerswerk@stichtingtwiga.nl.

Projectcoördinator
Stichting Twiga zoekt een zelfstandig, enthousiast en liefst ervaren persoon die voor minimaal 6 maanden haar kinderonderwijsproject Sarakasi ya Vijana in het prachtige noorden van Tanzania mede wil coördineren.
De projectcoördinator werkt samen met de andere westerse coördinator, de lokale staf en met vrijwilligers aan de gezamenlijke doelstelling: het voorzien en ondersteunen van kwaliteitsonderwijs voor ca. 80 kinderen tussen de 3 en 23 jaar van het project Sarakasi ya Vijana, totdat zij hun onderwijscarrière hebben afgerond en een beroep kunnen gaan uitoefenen.

De voornaamste taken zijn de zorg voor de dagelijkse gang van zaken, de zorg voor het onderwijs, het beheer van de geldstroom, het ontvangen en begeleiden van de vrijwilligers, de zorg voor het onderhoud van het terrein, het onderhouden van het contact met Nederland (met het bestuur, de actieve vrijwilligers, achterban en sponsoren) en – beperkt – het contact met de (lokale) gemeenschap in Tanzania.
Jouw specifieke taken worden in overleg met de andere coördinator vastgesteld. Zorg voor de vrijwilligers en zorg voor het onderwijs horen daar zeker bij, affiniteit met onderhoud/techniek en financieel management zijn een pre.

Daarnaast verwachten we een pro-actieve houding ten opzichte van het werven van fondsen voor vertrek, om zo betrokkenheid naar het project te tonen.
Neem een kijkje op onze website www.stichting-twiga.nl om een indruk te krijgen!
Een functie omschrijving wordt op verzoek toegestuurd.
NB: Kost en inwoning voor de projectcoördinator wordt geheel voorzien.

Graag een brief (motivatie en CV) voor 15 juni 2016 sturen t.a.v. het Bestuur van TWIGA. Emailadres: info@stichting-twiga.nl. Via dit emailadres kan ook naar de functieomschrijving worden gevraagd, of naar meer informatie over de functie. Kijk op www.stichting-twiga.nl voor meer informatie over onze organisatie.


« Terug naar nieuwsblog